HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärdar vill höja hyrorna i Valdemarsvik

Valdemarsvik Fastighetsägarna i Valdemarsvik vill höja hyrorna med upp till 5 procent från årsskiftet. Ökade kostnader pekas ut som orsaken till hyreshöjningen.

Fastighetsägarföreningen och Hyresgästföreningen har nu inlett förhandlingen om hyrorna i Valdemarsvik för nästa år. Yrkandet omfattar cirka 600 lägenheter och berör hyresgäster hos bland annat Fogelvik Estate, Guldnyckelns fastigheter och Berg & Co fastighetsförvaltning.

Hyresvärdarna vill höja hyrorna med upp till fem procent, vilket är en stor höjning enligt Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNu gör Liedholms hus comeback

– Det är klart att det är mycket. Det är högt med tanke på att vi har en inflation i dag som ligger på 0,01 procent, säger Kristina Jonsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Enligt fastighetsägarna är orsaken till höjningen ökade förvaltningskostnader.

– Kostnaderna för fjärrvärme, vatten och avlopp har gått upp och ligger bland de högsta i hela länet. Sedan är den procentuella höjningen inte så stor, hyrorna här ligger lägre och då är höjningen inte så stor i faktiska pengar, förklarar Cecilia Wågemar, fastighetsjurist på Fastighetsägarna, som företräder hyresvärdarna.

Annons
Läs ocksåÖdehusen blev nya lägenheterÖvre Norrbacka
Läs också Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.