Annons

Hyresvärden: Fönstren och höjningen blir kvar

Mjölby Mats Spång, förvaltningschef på Bostadsbolaget, säger att det snarare är regel än undantag att moderna treglasfönster blir immiga vid vissa väderförhållanden.

Enligt honom beror det på temperaturskillnader i glaset.

Att byta igen är inte aktuellt, säger han och betonar att det trots allt finns hyresgäster som är nöjda och tycker att inomhusklimatet har blivit betydligt bättre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var fler som ringde förut, om dåliga och dragiga fönster, än som har hört av sig och klagat efter att vi bytte, säger Mats Spång.

Han håller fast vid att åtgärden innebär en standardhöjning och att det därför är motiverat att höja hyran.

Annons

– I längden kan hyresgästerna tjäna på det här eftersom vi räknar med minskade driftskostnader. Det kan göra att vi inte behöver höja hyrorna lika mycket i framtiden som vi behövt annars.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Bostadsbolaget har ambitionen att fortsätta byta fönster även i andra bostadsområden.

– Det är tråkigt med imman, men det här är de bästa fönstren man kan få tag på i dag.

Annons

Läs också:
De slåss för att kunna se ut

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"
Läs också Tusentals originalfönster slängs – hyresgästen Inga: "Kvaliteten på de nya är sämre" Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.