Annons

Hyresvärden vill sätta stopp för svartuthyrning

Malmö Andrahandshyresgästen visade upp ett skriftligt kontrakt och hade dessutom betalat en deposition på 45 000 kronor. Men värden hade inte godkänt uthyrningen och nu vill hyresvärden riva förstahandshyresgästens kontrakt.
Foto: Anders Paulsson/Kristina Wahlgren

Förstahandshyresgästen varnades redan för tre år sedan men hyresvärden misstänker att den olovliga andrahandsuthyrningen har fortsatt sedan dess. Hyresvärdens egna efterforskningar visar att förstahandshyresgästen bott på fem olika adresser under de senaste åren. Först nu när han sagts upp är han återigen folkbokförd i fyrarummaren på Rosengård. Men det blidkar inte hyresvärden, som menar att hyresgästen inte har synts till trots att han är skriven på adressen. Han har heller inte kvitterat ut sin uppsägning.

Den olovliga andrahandsuthyrningen uppdagades när andrahandshyresgästen dök upp på hyresvärdens kontor för att få hjälp med en faktura. Han visade upp ett skriftligt avtal med förstahandshyresgästen och berättade också att han betalat en deposition på 45 000 kronor till förstahandshyresgästen. Nu ligger fallet på hyresnämndens bord.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.