Annons

Hyror till elitidrott

Gävle ​Gavlegårdarna, Gävle kommuns allmännyttiga bostadsföretag, gav i fjol en halv miljon kronor av sina hyresintäkter till elitidrottslagen Brynäs IF och Gefle IF. Det motsvarar årshyran för sju trerumslägenheter i Gävle.

​– Det här var en nyhet för mig, säger Börje Larsson, styrelseledamot i Hyresgästföreningen i Gävle. Jag har aldrig fått redovisat för mig att de använder hyresintäkter till att stödja elitidrotten.
Gavlegårdarna har så kallade samarbetsavtal med de båda elitklubbarna Brynäs IF och Gefle IF. Under 2008 betalade man 170 000 kr för samarbetsavtalet  med Gif och 212 000 kronor för samarbetet med Brynäs.
Gavlegårdarna betalade också 137 000 kr för den loge man delar med Gävle Energi på Brynäs hemmaarena Läkerol Arena och enhetscheferna köper löpande biljetter till matcherna.
– Logen kände jag såklart till och reklamskyltarna har jag sett, säger Börje Larsson. Men jag undrar vilken gentjänsten är för allt det Gavlegårdarna ger elitklubbarna, en halv miljon kronor är ju mycket pengar!
Lars Lennmalm, vice vd på Gavlegårdarna, är noga med att understryka att man inte sponsrar utan samarbetar med elitklubbarna:
– Spelarna har varit ute i bostadsområden när vi haft aktiviteter och det betyder mycket, det är en av de saker vi får tillbaka från klubbarna. För det är ungdomsidrotten som är den röda tråden för oss, den kommer alltid först i form av till exempel fotbollsskolor och sommaraktiviteter.
Lars Lennmalm framhåller satsningen på allaktivitetshuset Rapatac i miljonprogramsområdet Sätra. Gavlegårdarna kommer att stödja bygget av huset och verksamheten där med sammanlagt 15 miljoner kronor under sju år.
Gavlegårdarnas omsättning var 2008 en miljard kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.