Annons

Hyrorna hos Vänersborgsbostäder klara

Vänersborg ​Den 1 april höjer kommunala Vänersborgsbostäder hyrorna för sina drygt 2 700 lägenheter. Hyresgästerna får betala mindre än det bolaget krävde inför förhandlingarna.

Varmhyrorna höjs med 2,45 procent och kallhyrorna med två procent. Samtidigt höjs hyran för parkeringsplatser, garage och carportar med 2,45 procent.

Vänersborgsbostäders krav inför förhandlingen den 4 december var en höjning med 3,9 procent från årsskiftet.
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner det ursprungliga kravet på en nivå under konsumentprisindex. Det betyder i realiteten en sänkning av hyran, säger förhandlaren Håkan Fridolfsson i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att höjningen träder i kraft från 1 april i stället för 1 januari innebär ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker. En höjning på 2,45 procent blir i realiteten 1,85 procent räknat på helårsbasis. Skillnaden mellan det ursprungliga kravet och förhandlingsresultatet är 1 188 kronor år 2008 för ett hushåll med en hyra på 4 800 kronor i månaden.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024 Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.