Annons

Hyrorna hos Vänersborgsbostäder klara

Vänersborg ​Den 1 april höjer kommunala Vänersborgsbostäder hyrorna för sina drygt 2 700 lägenheter. Hyresgästerna får betala mindre än det bolaget krävde inför förhandlingarna.

Varmhyrorna höjs med 2,45 procent och kallhyrorna med två procent. Samtidigt höjs hyran för parkeringsplatser, garage och carportar med 2,45 procent.

Vänersborgsbostäders krav inför förhandlingen den 4 december var en höjning med 3,9 procent från årsskiftet.
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner det ursprungliga kravet på en nivå under konsumentprisindex. Det betyder i realiteten en sänkning av hyran, säger förhandlaren Håkan Fridolfsson i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Att höjningen träder i kraft från 1 april i stället för 1 januari innebär ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker. En höjning på 2,45 procent blir i realiteten 1,85 procent räknat på helårsbasis. Skillnaden mellan det ursprungliga kravet och förhandlingsresultatet är 1 188 kronor år 2008 för ett hushåll med en hyra på 4 800 kronor i månaden.

Annons
Läs också Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Segdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procent Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat" ”Spring” i huset inte skäl för vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.