HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna hos Vänersborgsbostäder klara

Vänersborg ​Den 1 april höjer kommunala Vänersborgsbostäder hyrorna för sina drygt 2 700 lägenheter. Hyresgästerna får betala mindre än det bolaget krävde inför förhandlingarna.

Varmhyrorna höjs med 2,45 procent och kallhyrorna med två procent. Samtidigt höjs hyran för parkeringsplatser, garage och carportar med 2,45 procent.

Vänersborgsbostäders krav inför förhandlingen den 4 december var en höjning med 3,9 procent från årsskiftet.
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner det ursprungliga kravet på en nivå under konsumentprisindex. Det betyder i realiteten en sänkning av hyran, säger förhandlaren Håkan Fridolfsson i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen.

Läs ocksåKvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Att höjningen träder i kraft från 1 april i stället för 1 januari innebär ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker. En höjning på 2,45 procent blir i realiteten 1,85 procent räknat på helårsbasis. Skillnaden mellan det ursprungliga kravet och förhandlingsresultatet är 1 188 kronor år 2008 för ett hushåll med en hyra på 4 800 kronor i månaden.

Läs också Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat" ”Spring” i huset inte skäl för vräkning Vänersborg får snart sitt första höghus Nyköpingshem sa nej till medlingsförslag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.