Annons

Hyrorna klara för Adjutanten

Visby Knappt femtusen kronor i månaden för en etta. Nu är hyrorna klara för Gotlandshems kommande nybygge i kvarteret Adjutanten i Visby.

Gotlandshem och Hyregästföreningen är nu överens om hyrorna för de tre hyrehus som ska byggas på A7-området i Visby. Enligt bolaget är ambitionen att hålla nere byggkostnaderna i projektet och på så sätt skapa ett billigare boende än tidigare nyproduktion. De nya lägenheterna har bland annat mindre yta, billigare material men utan att göra avkall på att vara energisnåla.

En enrumslägenhet på 41 kvadrat får en månadshyra på 4990 kronor, medan hyran för en tvåa på 57 kvadrat hamnar på 6840 kronor, en trea på 72 kvadrat på 8560 kronor och en fyra på 79 kvadrat på 9250 kronor. För de som vill bo på våning fem eller sex tillkommer en hundralapp mer i månaden.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

De 84 lägenheterna ska stå klara för inflyttning till hösten 2015 och hyrorna gäller även för 2016.

Annons
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.