Annons

Hyrorna klara i Köping

Västmanland Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB är avslutade. I år får hyresgästerna en hyreshöjning på i snitt 1,73 procent.
Foto: KBAB
I år får KBAB:s hyresgäster en snitthöjning på 1,73 procent. På bilden en fastighet på Åsgränd i Köping.

Det motsvarar 90 kronor i månaden för en genomsnittlig lägenhet. Höjningen gäller från den 1 mars och varierar mellan 1,3 och 3,6 procent. Även lokaler med förhandlingsklausul ökar med 1,73 procent och hyran för bilplatserna höjs med 5 – 15 kronor i månaden.

Framför allt är det ökade kostnader för underhåll, allmän kostnadsutveckling och satsningar på trygghet och säkerhet som gör att hyrorna höjs.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Peter Landin

–  Vi har ett underhållsbehov i våra fastigheter som egentligen överstiger vad denna överenskommelse ger, men vi är ändå nöjda med nivån. Under år 2019 kommer vi också att satsa extra på trygghet och säkerhet i våra fastigheter, något som hyresgästerna har efterfrågat, säger bolagets vd Peter Landin.

Annons

Satsningen innebär bland annat att bolaget byter ut låssystem, sätter in säkerhetsdörrar, satsar på belysning och elektroniska lås.

 

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Fakta: Köpings Bostads AB

Kommunägda Köpings Bostads AB äger cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.