HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara i Köping

Västmanland Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB är avslutade. I år får hyresgästerna en hyreshöjning på i snitt 1,73 procent.
Foto: KBAB
I år får KBAB:s hyresgäster en snitthöjning på 1,73 procent. På bilden en fastighet på Åsgränd i Köping.

Det motsvarar 90 kronor i månaden för en genomsnittlig lägenhet. Höjningen gäller från den 1 mars och varierar mellan 1,3 och 3,6 procent. Även lokaler med förhandlingsklausul ökar med 1,73 procent och hyran för bilplatserna höjs med 5 – 15 kronor i månaden.

Framför allt är det ökade kostnader för underhåll, allmän kostnadsutveckling och satsningar på trygghet och säkerhet som gör att hyrorna höjs.

Läs ocksåDubbel hyra – då nobbar hyresgäster p-platserna
Peter Landin

–  Vi har ett underhållsbehov i våra fastigheter som egentligen överstiger vad denna överenskommelse ger, men vi är ändå nöjda med nivån. Under år 2019 kommer vi också att satsa extra på trygghet och säkerhet i våra fastigheter, något som hyresgästerna har efterfrågat, säger bolagets vd Peter Landin.

Satsningen innebär bland annat att bolaget byter ut låssystem, sätter in säkerhetsdörrar, satsar på belysning och elektroniska lås.

 

Läs ocksåKlart med nya hyror i Älvkarleby
Fakta: Köpings Bostads AB

Kommunägda Köpings Bostads AB äger cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Läs också Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg Hyresvärdar samlas i klimatkamp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.