Annons

Hyrorna klara i Mark för två år

Mark ​Hyrorna för allmännyttiga Marks Bostads AB höjs med 2,93 procent från och med första april. Hyreshöjningen ligger kring genomsnittet i landet, av de hittills förhandlade.

– Nöjd? Det blir man aldrig helt, men med tanke på att de begärde 6,78 procent så får vi vara nöjda, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Hyrorna höjs med 2,93 procent i genomsnitt. Utöver detta varierar höjningen beroende på om uppvärmning ingår i hyran eller ej.
Förhandlingsavtalet löper under två år och från 1 januari 2010 höjs hyrorna i genomsnitt med 2,5 procent.
– Det finns många osäkra faktorer som påverkar bolagets kostnader framöver. Men det är en fördel för hyresgästerna att veta vad hyrorna blir på lite längre sikt.
Marks Bostads AB:s vd Magnus Hjelmgren är nöjd.
– Nu hamnar vi på en vettig nivå. Sedan vi räknade fram kravet i oktober har vi i dag ett helt annat ränteläge.
Han ser fördelar med ett tvåårsavtal som ger bättre förutsättningar för att jobba långsiktigt.
Marks Bostads AB lägger drygt 36 miljoner i år på att fräscha upp lägenheter, fönster och fasader, en ökning med 2 miljoner. Det största projektet är ombyggnaden av 39 lägenheter på Vrågärdet.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.