Annons

I Högaborg och Eneborg kan 460 lägenheter ombildas

Helsingborg ​Nu ska Helsingborgshems hyresgäster på Eneborg och Högaborg få möjligheten att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Totalt handlar det om 460 lägenheter. Jim Karlberg bor i en av dem. Han vill inte köpa.

​Jim Karlberg är student och arbetar extra som undersköterska. Han är en av dem som hyr en lägenhet av Helsingborgshem på Högaborg:

– Poängen med att hyra är att underhållskostnaderna ingår i hyran. I en bostadsrätt får du betala allt själv och det har jag inte råd med just nu, säger han.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Det var i mars som kommunfullmäktige beslöt att Helsingborgshem skulle erbjuda hyresgäster i så kallade ekonomiskt resurssvaga bostadsområden, att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Enligt Helsingborgshems styrelseordförande, Kristian Andersson (m), leder bildandet av en bostadsrättsförening till större engagemang och ökad gemenskap:

– De boende lär känna varandra bättre vilket skapar ett större engagemang både för det egna boendet och för området i stort. På sikt leder det till större trygghet. Det är samtidigt en början till en bostadskarriär, säger Kristian Andersson.

Annons

Kan du ge ett konkret exempel i Sverige där ett bostadsområde förändrats och förbättrats på grund av att hyresrätter ombildats till bostadsrätter?
– Nej, jag kan inte peka på något konkret område där det skett.  
Om hyresgästerna på Högaborg och Eneborg inte vill ombilda sina hyresrätter kommer ni att sälja till någon annan?
– Nej, det är inte aktuellt.

Ni erbjuder hyresgäster på Dalhem, Högaborg och Eneborg möjligheten att ombilda. Står andra bostadsområden på tur?
– Nej, inte i dagsläget.

Läs också Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.