HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inflyttning i ungdomshus skjuts upp till i hösten

Järfälla I höst flyttar ungdomar in i Järfällas första ungdomsbostäder. 56 små lägenheter i det före detta äldreboendet i gamla Barkarby centrum invigs i augusti.

Trycket har varit stort att flytta till det före detta äldreboendet Almen i Barkarby som byggts om till ungdomslägenheter. Ett tjugotal unga har anmält sig till varje lägenhet.

– Det har rullat på bra, men ännu har vi inte kommit i mål med kontraktstecknandet. Det ligger fortfarande på oss att kolla referenser och intyg, berättar Johannes Wikman Franke, kommunikationschef på Järfällahus, som byggt om huset.

Läs ocksåZara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Inflyttningen var tänkt att ske i juni, men den skjuts nu upp till 15 augusti. Anledningen är att ombyggnationen inte är helt färdig.

– Vi vill inte gärna att det ska stå hyresgäster med flyttlådor utanför innan brandinspektioner och ventilationskontroller är klara. Därför valde vi att skjuta på det och skapa god marginal.

För att få hyresgäster till ungdomshuset har Järfällahus öppnat en särskild kö för unga mellan 16 och 26 år. Den kan man ställa sig i om man är i rätt ålder och bor i Järfälla, men inte har eget kontrakt i Järfällahus. När man fått ett kontrakt i genom ungdomskön står man kvar i den vanliga bostadskön, under förutsättning att man kommer ihåg att logga in där minst en gång om året. Ungdomsbostäderna i Almen kommer att hyras ut på villkorade kontrakt, som upphör månadsskiftet efter hyresgästens 26-årsdag.

Läs ocksåJärfällahus betalar 3,2 miljoner i vd-fallskärmar

– Många studentbostäder bygger på samma koncept. Tanken med att bo med bland annat integrerat internet är anpassat till målgruppen. Det blir ett instegsboende medan man tar sig vidare i den ordinarie kön, säger Johannes Wikman Franke.

Läs också Förhandlingarna med Järfällahus är klara Äldreboende blev ungdomshus i Barkarby Järfällabor såg Sverige vinna på storbilds-TV

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.