Annons

Inget kommunalt byggbolag i Malmö

Malmö Förra året beslutade Malmö stad att utreda möjligheterna för att starta ett eget byggbolag. Syftet var att öka byggandet och få ner kostnaderna. Men det blir inget med det.

En utredning drar slutsatsen att Malmö stad inte ska starta och driva ett byggbolag. Det finns förvisso inga lagliga hinder men vinsterna är få och riskerna desto större, konstaterar utredningen. Att ett kommunalt byggbolag skulle leda till sänkta kostnader anses inte heller sannolikt. Dessutom skulle upphandlingsprocessen bli omständlig och kostsam med upp till trettio eller fyrtio upphandlingar per projekt.

– Vi fortsätter med andra insatser och ser över olika sätt att öka bostadsbyggandet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs mer om byggandet i Malmö:

Annons

MKB i Malmö först med att hyra av villaägare

MKB försöker vända lågt byggande

Annons
Läs ocksåJohnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt"
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Safija ställer upp för barnen med kramar och djur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.