HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget kommunalt byggbolag i Malmö

Malmö Förra året beslutade Malmö stad att utreda möjligheterna för att starta ett eget byggbolag. Syftet var att öka byggandet och få ner kostnaderna. Men det blir inget med det.

En utredning drar slutsatsen att Malmö stad inte ska starta och driva ett byggbolag. Det finns förvisso inga lagliga hinder men vinsterna är få och riskerna desto större, konstaterar utredningen. Att ett kommunalt byggbolag skulle leda till sänkta kostnader anses inte heller sannolikt. Dessutom skulle upphandlingsprocessen bli omständlig och kostsam med upp till trettio eller fyrtio upphandlingar per projekt.

– Vi fortsätter med andra insatser och ser över olika sätt att öka bostadsbyggandet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läs ocksåNoll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal"Vaxholm Kerstin Modig

Läs mer om byggandet i Malmö:

MKB i Malmö först med att hyra av villaägare

MKB försöker vända lågt byggande

Läs ocksåHär ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheterHedda Tråcklare bor i det nybyggda kvarteret Kalmarporten i stadsdelen Snurrom. Bilden visar det hyreshus hon bor i.
Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.