Annons

Inget samgående med Mitt

Uppsala ​Det blir ingen sammanslagning mellan Hyresgästföreningens regioner Mitt och Aros-Gävle. I tisdags sa regionstyrelsen i Mitt nej till ett samgående.
​​Sedan regionerna inledde samarbete med varandra, har vissa talat om att de kanske kommer att slås samman till en gemensam.
 
– Vi i Region Mitt har aldrig haft ett intresse av det men det har talats om att det funnits en dold agenda som om att vi ska gå samman, för att visa att så inte är fallet har vi fattat beslut om att vi inte ska gå ihop, säger Lars-Åke Larsson som är regionordförande i Region Mitt där Dalarnas, Värmlands, Södermanlands och Örebro län ingår.
 
En sammanslagning skulle äventyra demokratin, menar Lars-Åke Larsson.
 
– Det är ett för stort område rent geografiskt. Det skulle sträcka sig över sju län och innehålla runt femtio lokalföreningar. Man kan inte hantera det demokratiskt.
Det geografiska områdets storlek pekas även ut som ett problem i en utredning som föreningen låtit göra om hur enheterna samarbetar med varandra.
 
– Utredningen pekar på att det finns många fördelar med samarbetet för enheter som värvning, juridik och kommunikation. Men inom till exempel förhandling verkar det som att det skulle vara bättre att dela upp ansvarsområdet i två igen. Det är ett för stort område som gör att folkrörelsearbetet tar stryk, säger Lars-Åke Larsson.
 
Besluten om hur samarbetet ska utvecklas ska tas inom den närmsta framtiden.
 
– Sådant här ska inte hänga i luften för länge det skapar bara oro, säger Lars-Åke Larsson.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021 Många hyror fortfarande inte klara i regionen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.