HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ja till nybygge trots kritik

Gävle Klagomål från de närboende. Protestlistor och eldfängda kommentarer på lokaltidningarnas siter. Byggplanerna i Klockgjutarparken har väckt Gävlebornas känslor.

Ja, protesterna har varit ljudliga och invektiven många sedan Skanskas planer att bygga trettiotalet nya insatslägenheter för äldre i Klockgjutarparken på Söder blev kända för ett år sedan.

Börje Larsson, aktiv i Hyresgästföreningen och granne med parken, uttryckte då sin oro över att bara de med rejält med pengar kommer att ha råd att bo i de nya lägenheterna.

Läs ocksåNu ska ödet avgöras för hyreshusen i FjällbackaFjällbacka, kyrka, Tanums bostäder

 – Jag förstår kommunens argument att man vill ha in fler bostadsrätter i området, men de blir ju så dyra och det blir ett kategoriboende. Här kommer bara de rika äldre att kunna bo, sa Börje Larsson till Hem & Hyra. 

Annons

Hans Ström från pensionärsorganisationen SPF som drivit frågan om fler bostäder i centrum för äldre har fått utstå mycket kritik sedan byggplanerna blev kända.

– Vi gick till kommunen och tittade i de offentliga handlingarna var det fanns mark som kunde bebyggas, det här var en sådan tomt. Sedan gick vi till Skanska, värre än så var det inte sa Hans Ström i december i fjol.

Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

När beslutet om att bygga skulle tas blev också debatten i kommunfullmäktige lång och tidvis intensiv. Socialdemokrater och vänsterpartister fick med stöd av moderater till slut  igenom byggbeslutet.

Annons

Det kommer att byggas i parken men en våning lägre än ursprungstanken var och med något färre lägenheter; sex våningar och 28 lägenheter.

Läs också Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.