Annons

Jagvillhabostad.nu lämnar Hyresgästföreningen

Nyheter ​Nätverket Jagvillhabostad.nu lämnar Hyresgästföreningens lokaler. – Det är dags att hitta något eget. Vi behöver mer plats och tror att vi kan få en kreativ miljö på ett annat sätt, säger verksamhetschefen Elsa Reimerson.
Den första mars hoppas hon på att organisationen ska vara ute ur Hyresgästföreningens förbundskontors lokaler på Norrlandsgatan. Ny adress blir vid Skanstull på Södermalm, också det i Stockholms innerstad.
Jagvillhabostad.nu, som arbetar för att det ska byggas fler hyresrätter för unga till rimliga hyror, har i dag två anställda och en tredje tjänst som projektledare är utlyst. Ungdomsstyrelsen är den största finansiären. Andra bidragsgivare är och har varit Hyresgästföreningen, Byggkostnadsforum, Allmänna Arvsfonden, Konsumentverket samt HSB. 
– Dessutom behöver våra förtroendevalda kontorsplats då och då. Lokalerna hyr vi av en PR- och eventbyrå, och deras tanke är att skapa en kreativ miljö för olika typer av närliggande verksamhet, säger Elsa Reimerson.
Jagvillhabostad.nu har inte betalat något för att sitta hos
 
Hyresgästföreningen. Flytten innebär med andra ord ökade kostnader.
– Det blir såklart dyrare än gratis. Huruvida Hyresgästföreningen kommer fortsätta stödja jagvillhabostad.nu på annat sätt har inte diskuterats än.
 Det goda samarbetet tror hon kommer att kunna bli ännu bättre trots att man inte längre träffar Hyresgästföreningens personal i fikarummet varje dag.
– Vi kommer kunna ta vara på varandra ännu bättre när samarbetet måste blir mer uppstyrt, säger Elsa Reimerson.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.