HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Järfällahus går tillbaka till förhandlingsbordet

Järfälla Ny styrelse, nya tag. Järfällahus tar upp förhandlingarna om årets hyror med Hyresgästföreningen.

Den 23 april meddelade Järfällahus att förhandlingarna nått vägs ände. En dryg månad senare, den 27 maj,återupptas hyresförhandlingarna. Det som hänt däremellan är att bolaget fått en ny styrelse.

– Vi ser behov av att komma tillbaka till bra relationer mellan Järfällahus och Hyresgästföreningen. Bolaget har fått en offensiv reformagenda och då behöver man kunna prata på ett konstruktivt sätt, säger Mikael Jämtsved (MP), ny ordförande i Järfällahus och fortsätter.

Läs ocksåOmbildning i Järfälla godkänd – trots frågeteckenHårsta backe

– Det finns stora skillnader i hur den nya styrelsen tänker använda bolaget offensivt, både genom att bygga och renovera 300 lägenheter vardera per år. Vi ser också över hur inflytandet för hyresgästerna ska kunna förbättras.

Den nya majoriteten i styrelsen vill undvika att få hela beståndet i hyresnämnden. Ett sätt att undvika det är att gå med i de allmännyttiga bostadsbolagens organisation Sabo och därigenom kunna lösa tvister och medla på central nivå. Det sker i den partssammansatta hyresmarknadskommittén, HMK.

– Redan tidigare har vd fått uppdrag att titta på för- och nackdelar med ett medlemskap i Sabo. Det ska redovisas på vårt juni-sammanträde, men det är ganska sannolikt att fördelarna överväger. Särskilt med tanke på Kombo-husen, men också för att HMK finns som ett komplement, berättar Mikael Jämtsved.

Läs ocksåJärfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas"

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningens förhandlare för en kommentar, men de har avstått från att svara. Det gör däremot ordföranden i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation, Eva Dazley.

– Vi har fått en förhandlingsframställan och ska träffa dem. Medlemsinformation är på väg ut. Jag har förstått det som att den nya styrelsen gett tjänstemännen på Järfällahus ett annat uppdrag än förut, säger hon.

Läs också Lisa blir av med halva trädgården när kommunen tar tillbaka mark Ombildning i Järfälla läggs på is – misstänkt röstfusk: "lurat till sig fullmakter" Zara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.