Annons

Järfällahus vd avgår efter kritik

Järfälla Malin Söderman, vd i Järfällahus, har meddelat styrelsen att hon slutar. Det sker efter kritik från personalen och efter att Järfällahus flaggskepp, ungdomsföreningen Swat, efter kontraktssvårigheter brutit samarbetet.
Järfällahus vd, Malin Söderman, slutar med omedelbar verkan.
Foto: Järfällahus
Järfällahus vd, Malin Söderman, slutar med omedelbar verkan.

Järfällahus styrelseordförande Mikael Jämtsved (MP) fick beskedet under gårdagen.

– Hon har sagt upp sig och jag har godkänt uppsägningen. Hon är arbetsbefriad med omedelbar verkan. Anledningen ska inte jag spekulera i, jag har inte fått några indikationer innan, säger han.

Arbetsmiljön har varit ansträngd på bolaget och ungefär hälften av de anställda har i ett brev till styrelsen berättat att de mår dåligt.

– Vi har tillsatt en utredning med anledning av den psykosociala arbetsmiljön. Det är en extern utredare, vi var noga med att den inte skulle ha någon koppling till bolaget. Nästa steg är att personalen kommer att ha workshops utifrån en inledande enkät, säger Mikael Jämtsved.

En tillförordnad vd kommer att finnas på plats under rekryteringen av Malin Södermans efterträdare. Bolagets inriktning att bygga 300 hyresrätter per år förändras inte.

– Uppdraget är fastställt av fullmäktige. Vi är på god väg, i dagarna sker en entreprenadupphandling för 130 lägenheter och ytterligare ett par projekt är på gång som kan starta under 2018, säger Mikael Jämtsved.

Malin Söderman började på Järfällahus så sent som i början av året. Hennes uppdrag var att förändra bolagets fokus från förvaltning till att också bygga nytt. I sitt anställningsavtal har hon en fallskärm på ett halvår eller drygt 700 000 kronor, utan arbetsplikt.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.