HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Järfällahus vill ha rekordhög hyreshöjning

Järfälla Järfällahus yrkande på 3,9 procent är högst i länet. Höjd hyra behövs för höjda avkastningskrav och årets vattentaxa. Och ännu är inte 2014 års förhandlingar helt klara.

Från den 1 januari vill Järfällahus har nästan 4 procent högre hyror. Anledningen är, enligt bolaget, kommunens krav på bolaget. Det gäller avkastningskravet och redan genomförda höjningar av vattentaxor samt dessutom ökningar av kostnader för drift och underhåll.

Bolaget träffar Hyresgästföreningen i nästa vecka. Men ännu är inte hyresförhandlingen för innevarande år helt klar, efter att förhandlingen strandat för ombyggda fastigheter och medlats av hyresnämnden.

Läs ocksåZara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Järfällahus har 5 685 hyresrätter och är den ojämförligt största hyresvärden i Järfälla. Förra årets hyreskrav på 3,3 procent slutade i en generell höjning med 1,7 procent.

Läs också Järfällahus betalar 3,2 miljoner i vd-fallskärmar Förhandlingarna med Järfällahus är klara Äldreboende blev ungdomshus i Barkarby Järfällabor såg Sverige vinna på storbilds-TV

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.