HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Jonas planterar träd för barns rättigheter

Landskrona Nu är det Landskronas tur att få besök av Jonas Paulman. I fem år har han cyklat land och rike runt för att plantera barnens träd.

Jonas Paulman är uppväxt i ett fosterhem och utsattes för missförhållanden i sin barndom. Han är en av de 688 personer som staten bad som ursäkt efter vanvårdsutredningen som pågick mellan 2006 till 2011.

Han tycker det är bra att staten bad om ursäkt men poängterar att inga barn ska komma i kläm för att vuxna gör fel. Nu använder han sina negativa erfarenheter till något som förhoppningsvis kan hjälpa andra.

Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”

− När jag var liten fick jag ingen omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Så jag gick och kramade träd. De stod alltid kvar men det gjorde inte de vuxna. Därför vill jag belysa barnens rättigheter och valde trädet som en symbol för den kampen, säger Jonas Paulman.

Annons

Barnens träd är en förening som startades 2010 av Jonas Paulman och är ett samarbete med skolor, kommuner, företag och organisationer. Tanken är att varje träd ska planteras av barn och vara en symbol för alla barns rätt till en värdig barndom i enlighet med FN:s barnkonvention.

Trädet som planteras i Landskrona är nummer 104 i ordningen och är ett samarbete med Hyresgästföreningen och Landskronahem.

Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.

− Det här är mitt livsprojekt. Jag håller även föredrag om FN:s barnkonvention. Jag kämpar för att den ska bli lag i Sverige vilket den inte är idag.

Annons
Läs också Mamman avled – då svarade hyresvärden med att kasta ut hennes 14-årige son Barnfamilj tvingas flytta efter många sena hyror Rädda barnen och Hyresgästföreningen: "Inget barn ska vräkas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.