HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Julklappar som skänker glädje

Göteborg För tredje året i rad har Poseidons hyresgäster samlat in julklappar i samarbete med Stadsmissionen. Den här veckan delas de ut till barnfamiljer som lever på marginalen.
Nästan alla kommunala bostadsbolag som Hem & Hyra pratat med ger julklappar till de anställda. En av dem lämnar även ett litet paket till hyresgästerna.

Även i år har folk kunnat lämna in julgåvor på Poseidons husvärds- och distriktskontor runt om i Göteborg. Inlämningen stängdes i slutet av november, sedan dess har klapparna slagits in och sorterats efter lämplig mottagarålder.

I vanlig ordning har givmildheten varit stor, konstaterar Maria Bäcklund, chef för Stadsmissionens enhet för barn, unga och familj.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

– Vi har fått in massor! Vi har haft ett rum avdelat för det, bord och påsar fulla. Det är allt från leksaker och pussel till presentkort och må-bra-saker, som schampo eller en klippning. Ofta skänker man barnleksaker till yngre åldrar. Därför har vi gått ut och önskat saker även för tonåringar.

Den här veckan delas julklapparna ut till de barnfamiljer som Stadsmissionen bedömt har störst behov. De får hämta varsin rejäl julklappspåse, skräddarsydd för varje familj. Samtidigt bjuds det på julfika och den som vill får chans att julpyssla.

Annons

– Det här är barnfamiljer som lever på gränsen, på existensminimum. Föräldrarna kanske jobbar, men har ändå inte råd med det lilla extra till jul. Man kan själv ansöka, vi gör alltid en inkomstprövning, säger Maria Bäcklund.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

Det är tredje julen som Stadsmissionen agerar tomte tillsammans med Poseidon och dess hyresgäster. Maria Bäcklund uppskattar att stadens största hyresvärd tog ett sådant initiativ.

– Det var Poseidon som kontaktade oss, och det har blivit väldigt bra. Det är en jätteviktig signal, att de och hyresgästerna engagerar sig i sin omvärld. Det är välkommet om fler vill göra det. Vem som helst kan behöva den här hjälpen.

Annons

Även om årets insamling är stängd tar Stadsmissionen fortfarande emot gåvor. Antingen sparas de till nästa jul, eller så kommer de löpande till nytta under året.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool
Läs också Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.