Annons

K S Sweden säljer i Sandviken

Sandviken ​Fastighetsbolaget K/S Sweden Real Estate Portfolio har tagit de första stegen mot en försäljning av sina fastigheter i bland annat Sandvikens kommun. Kommunala Sandvikenhus är intresserade av att ta över de centrala fastigheterna i Sandviken.
K/S Sweden har länge dragits med ekonomiska problem och har flera ärenden om brister i boendet liggande i Hyresnämnden. I dag äger företaget fastigheter i flera svenska kommuner. I Sandvikens kommun äger man centrala fastigheter och dessutom de fastigheter som Sandvikenhus tidigare ägde i Österfärnebo och Gysinge.
Sandvikenhus styrelseordförande Håkan Bengtsson säger att han vet att företaget är illa ute ekonomiskt sett och att deras lägenhetsbestånd inte är skött som man skulle kunna önska.
– Men det kan finnas enstaka bestånd som vi skulle kunna vara intresserade av att köpa om och när K/S Sweden säljer. Det gäller främst de centrala fastigheterna.
K/S Sweden äger också fastigheter i Söderhamn, Borlänge och Hedemora.
Hem & Hyra har inte kunnat nå Ola Sellert på advokatfirman Trägårdh & Falkenborn som sköter rekonstruktionen av K/S Sweden.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.