HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kalla fötter och varmt hjärta på julmarknad i Uddevalla

Uddevalla Glöggen tog slut. Tomtens säck tömdes snabbt och det var stundtals trångt kring grillbordet både för att få korv och för att värma sig. Hyresgästföreningens och Uddevallahems julmarknad på Skogslyckan i Uddevalla blev ett populärt utflyktsmål i decemberkylan.
Foto: Karin Gistedt
Noyohnne Gueddari, Amira Gueddari och Hatuza Salih hälsar på hos tomten Ulf Hallman på Skogslyckans torg i Uddevalla.

I tre dagar gör Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Uddevallahem sin turné i Uddevalla med start på Skogslyckans torg och därefter Tureborgstorget på onsdagen och vid växthuset på Dalaberg på torsdagskvällen som avslutning. Och starten på Skogslyckans torg blev väldigt uppskattad av besökarna. Trots bitande nordanvind och yrsnö så var det många som sökte sig till torget.

– Jag har aldrig sett så mycket folk på våra evenemang som detta, säger Ulrika Bording, boendeutvecklare på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Det är jättekul att se att intresset är så stort.

Läs ocksåKastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”Ett tak på fasaden har i vissa fall haft en dämpande effekt, men flertalet föremål har ändå landat på gångbanan nedanför där människor dagligen rör sig.

Ulf Hallman, för dagen tomte, men i vardagslag är även han boendeutvecklare, hade fullt upp med att servera glögg och sköta fiskdammen. Till sist fick han vända upp och ner på glöggkastrullen för att bjuda på de sista dropparna av den eftertraktade vätskan.

– Så här mycket folk hade vi inte ens kunnat tänka oss i det här vädret, säger han, och gnuggar händerna innan han laddar fiskespöet i fiskdammen.

Melissa Carlsson med mamma Ulrika hoppas på stornapp i fiskdammen.

Det är lilla Melissa Carlsson som prövar turen och får en godispåse som napp.

En bit bort är det barnloppis, där Nikita Johansson passat på att rensa bland sina leksaker. Hon säljer saker för fullt och hoppas på god förtjänst. Drömmen är att få ihop grundplåten till ett husdjur.

– Helst vill jag ha en hund eller en katt. Och jag har nog råd att köpa mig en katt redan, säger hon.

Nikita Johansson passar på att sälja leksaker hon vuxit ifrån. Målet är att få råd att köpa ett eget husdjur.

Idag, onsdag, är det julmarknad på Tureborg och i morgon, torsdag, avslutas julmarknaderna i Uddevalla med Dalaberg.

– Det är jättekul att vara ute så här och träffa hyresgäster, säger Ulrika Bording. Även om det är riktigt kallt. Man blir varm i hjärtat men kall om fötterna.

 

Läs också I Växthuskafét frodas både blommor och integration Carina spinner storys av grannarnas bråk Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Poesins kraft – grannarnas dikter jagade bort råttorna från gården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.