Annons

Kameror ska stoppa bränderna

Sandviken ​I nästa vecka hoppas Sandvikenhus att man ska ha övervakningskameror på plats på strategiska ställen i det branddrabbade åttavåningshuset på Tallbacksvägen i Sandviken. Bostadskonsulent Mats Johansson tycker att polisen vaknade sent.

​Åtta gånger har det brunnit i och intill Tallbacksvägen 17 i stadsdelen Norrsätra sedan oktober i fjol. Hyresvärden Sandvikenhus har redan  infört elektroniska dörröppnare, satt sprinklers i tvättstugor, installerat rökdetektorer med direktkoppling till räddningstjänsten och sett till att en vakt är på plats varje natt.

Nu hoppas bostadsbolaget på ett snabbt besked från länsstyrelsen så att man kan sätta upp övervakningskameror.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Alla som går in i porten registreras redan via den nyckeltagg som numera krävs för att komma in i huset. Men vi behöver kameraövervakning också och jag hoppas vi får tillstånd för det nästa vecka, säger bostadskonsulent Mats Johansson på Sandvikenhus.

Annons

Polisen har, som Hem & Hyra berättat, fortfarande inga spår efter den som anlagt bränderna. Rykten i Sandviken säger att polisen hade varit mer på alerten om det brunnit i någon av de finare stadsdelarna.

– Jag har inte hört de ryktena men jag tycker att polisen kom igång sent med sitt arbete. Det var inte förrän Lotta Bromé gjorde ett inslag om bränderna i sitt radioprogram och intervjuade polisen, som det började hända något, säger Mats Johansson.

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

På portarna till fastigheten finns information om vad som gjorts för att stoppa bränderna och för att få fast den skyldige. Mats Johansson och hans kolleger har också tillsammans med tolk haft två möten för hyresgästerna och dessutom knackat dörr och talat med hyresgästerna i alla de femtiotalet lägenheterna som finns i huset.

Annons

– Här finns alla sorters lägenheter, från ettor till femmor och alltså alla sorters människor från studenter till barnfamiljer. Vi gör allt vi kan för att de trots allt ska känna sig så trygga som möjligt, säger Mats Johansson.

Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.