HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Känd Malmöförfattare struntade i hyran – stäms på 60 000 kronor

Malmö Författaren i Malmö slutade att betala hyran innan han flyttade ut och när han väl lämnade lägenheten gjorde han det utan att vare sig tömma eller städa den. Det kan stå honom dyrt.
Foto: Anders Paulsson/Kristina Wahlgren

Malmöförfattaren har tidigare varit nära att förlora sitt hyreskontrakt efter att ha slarvat med hyran. Men efter förhandlingar i hyresnämnden i slutet av 2017 kunde kontraktet räddas och författaren bo kvar i sin lägenhet. Då var det en lättad författare som satt i hyresnämnden. När hyresvärden, kommunala MKB i Malmö, gick med på att förlänga hans kontrakt med möjlighet till uppsägning med en månads varsel och det akuta hotet om uppsägning var avvärjt tackade författaren hyresvärden.

– Jag tackar ödmjukast. Jag har skaffat autogiro så det ska fungera nu, sade författaren, som då inte ville ge några fler kommentarer till Hem & Hyra.

Men i slutet av förra året lämnade författaren trots allt sin hyreslägenhet.

I samband med att han flyttade slutade han att betala hyran helt. Enligt hyresvärden är det tre månadshyror som saknas. Dessutom lämnade författaren lägenheten utan att tömma och städa den. Det menar hyresvärden som nu stämmer honom i tingsrätten.

Hyresvärden anser att författaren är skyldig över 60 000 kronor för uteblivna hyror, den bristfälliga städningen och för nytt lås och nya nycklar till lägenheten.

Hyresvärden tvingades dessutom att slipa parkettgolvet i ett av rummen, vilket man vill ha betalt för; både för själva arbetet och en extra månadshyra eftersom det försenade uthyrningen av lägenheten till en ny hyresgäst.

Hem & Hyra har sökt författaren.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.