Annons

Känd Malmöförfattare nära förlora hyreskontrakt

Malmö De försenade hyrorna blev allt fler och till slut fick hyresvärden nog av slarvet. Malmöförfattaren sades upp från sin lägenhet i centrala Malmö och under onsdagen möttes parterna i hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson

Det var efter de många upprepade försenade hyresinbetalningarna som hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB, fick nog och ville riva Malmöförfattarens kontrakt. Trots att författaren varnats varje gång hyran varit försenad och att hyresvärden vid ett hembesök tidigare i våras varnat för risken för uppsägning fortsatte de sena inbetalningarna hela sommaren. I höstas sade därför MKB upp författaren. Senast den 1 december skulle lägenheten vara tömd och nycklarna inlämnade. Men författaren motsatte sig uppsägningen och under onsdagen möttes parterna i hyresnämnden.

Det blev ett kort möte. Innan sammanträdet ens hann börja frågade hyresrådet, nämndens ordförande, om det fanns någon öppning för förlikning mellan parterna. Efter att nämnden genomfört enskilda överläggningar med både hyresvärden och hyresgästens juridiska ombud från Hyresgästföreningen stod det klart att MKB drog tillbaka sin ansökan om uppsägning. Malmöförfattaren får en ny chans med ett korttidsavtal som innebär att hen kan sägas upp med en månads varsel i stället för med den normala uppsägningstiden på tre månader. Korttidsavtalet gäller under ett år innan det övergår till det normala igen, om författaren sköter sina hyresinbetalningar vill säga.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nu hoppas jag inte att vi ses här igen, sade Lars-Gunnar Larsson, hyresjuridisk samordnare på MKB, till författaren i nämnden när uppgörelsen var klar.

Annons

Författaren var märkbart lättad över att hotet om uppsägning var avvärjt.

– Jag tackar ödmjukast. Jag har skaffat autogiro så det ska fungera nu, sade författaren, som inte ville ge några fler kommentarer till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåUppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.