Annons

Kändiskrögare får behålla bostad

Stockholm Den kände stockholmskrögaren får behålla sin lägenhet på Östermalm. Hyresnämnden tycker inte det finns bevis att han hyrt ut olovligt i andra hand.

Ärendet har varit ovanligt långt och krångligt och det sattes av nästan en heldag för att reda ut alla turer i hyresnämnden. I korthet misstänktes krögaren ha farit med osanning kring uthyrning av sin lägenhet.

Värden påstår bland annat att krögaren har hyrt ut lägenheten till sin bror och dennes flickvän och att flickvännen skrivits in på kontraktet under falska förespeglingar. Ett vittne uppger att hon nästan är säker på att krögaren sagt att broderns flickvän är krögarens sambo och att hon på så sätt lurades att skriva in broderns flickvän på hyresavtalet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Grannar vittnade dessutom om att de inte sett krögaren i fastigheten vid mer än vid något enstaka tillfälle.

Men krögaren nekar till allt och påstår att detta verkligen är hans fasta adress och permanenta bostad. Till stöd för detta intygade en caféägare som han köper kaffe av varje morgon.

Annons

Förklaringen till varför hans brors flickvän skulle bo hos honom var att han ville ”skapa trygghet” för henne sedan hon flyttat in till honom som en tillfällig lösning. Flickvännen har dock medgett att hyresavtalet upphört för hennes del.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Så långt hyresnämndens beslut som sammantaget inte tycker att krögaren vilselett hyresvärden på ett sånt sätt att det räcker för att också hans hyresavtal ska upphöra.

Men stora delar av den bevisning som hyresvärden tagit upp nämns inte alls i beslutet och det är Sara Björkeholm, hyresvärdens juridiska ombud, mycket missnöjd med. Beslutet kommer därför överklagas till hovrätten.

Annons

– I det här fallet behandlar beslutet bara en bråkdel av det vi anfört till nackdel för hyresgästen. Trots att ärendet omfattar drygt 70 aktbilagor nämns inte ett enda av de skriftliga bevisen i beslutet. Det är beklagligt att hyresnämnden tar så lätt på sin roll och det leder till att vi i praktiken får ett eninstansförfarande där hovrätten, som första instans, kommer att ta ställning till ärendet som helhet, säger hon.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.