Annons

Kanslihuset vill höja hyrorna med 1,9 procent

Skåne Höstens hyresförhandlingar har börjat i södra Skåne. Kanslihuset begär en hyreshöjning på 1,9 procent för 2016.

Kanslihuset är först ut i södra Skåne med att begära hyreshöjningar inför nästa år. Kanslihuset vill se hyreshöjningar på 1,9 procent både i Malmö och i övriga orter i södra Skåne. Kanslihuset företräder en rad olika privata hyresvärdar och de kommande förhandlingarna berör drygt 13 000 hushåll, de flesta i Malmö och Lund.

– Jag tycker det är ett högt krav med tanke på det rådande ekonomiska läget. Kanslihuset har dessutom haft en bra hyresutveckling de senaste åren, säger Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han pekar på att Kanslihuset den senaste tvåårsperioden fått igenom en treprocentig hyresökning i Malmö och Lund. Nu ska Hyresgästföreningen sätta sig ner vid förhandlingsbordet och granska kravet från Kanslihuset.  

Ytterligare två bolag har begärt förhandling om hyrorna men än så länge utan att komma med något konkret krav. Det är MKB i Malmö och Akelius som lämnat in sina påkallanden till Hyresgästföreningen. MKB har begärt att få höja hyrorna från den 1 februari 2016 och från den 1 januari 2017. 

Annons
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.