HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlskronahem satsar på ökad trygghet

Karlskrona Genom att skapa en ny bostadssocial grupp hoppas Karlskronahem att både trygghet och trivsel ska öka i bostadsområdena.
Foto: Annika Wallsson
Björn Eliasson, vd för Karlskronahem, satsar på en bostadssocial grupp för att öka både trygghet och trivsel för hyresgästerna.

Karlskronahem håller som bäst på att rekrytera två personer till den bostadssociala gruppen. En samordnare och en utredare. Tillsammans ska de arbeta med trygghet, mångfald, hyresgästaktiviteter och därtill motverka olovliga hyresförhållanden och flerboenden.

– Att man känner sig trygg och trivs i sin lägenhet och sitt bostadsområde är grunden för ett bra boende. Det bosociala arbetet handlar om att finnas på plats och arbeta förebyggande, både för att skapa gemenskap och engagemang och för att motverka brott och kriminalitet i lägenheter och bostadsområden, säger Karlskronahems marknadschef Ann Winbom i ett pressmeddelande.

Läs ocksåPolisövervakning i Nacksta

Tanken är att den bostadssociala gruppen ska verka ute i bostadsområdena och samverka med kommun, föreningsliv och myndigheter.

– Det bostadssociala arbetet blir en allt viktigare fråga för allmännyttan. För att vara en långsiktigt attraktiv hyresvärd måste vi arbeta aktivt med vår sociala hållbarhet, vilket den nya gruppen ger förutsättningar för, säger Björn Eliason, vd på Karlskronahem.

Läs också Ludvikaföreningen drabbad av flera inbrott – "total fördärvelse" Föräldrarna skapar trygghet i Ryd Förstörelse för en miljon kronor när ugn exploderade Hundra hyresgäster har bett värden om hjälp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.