Annons

Karlskronahem satsar på ökad trygghet

Karlskrona Genom att skapa en ny bostadssocial grupp hoppas Karlskronahem att både trygghet och trivsel ska öka i bostadsområdena.
Foto: Annika Wallsson
Björn Eliasson, vd för Karlskronahem, satsar på en bostadssocial grupp för att öka både trygghet och trivsel för hyresgästerna.

Karlskronahem håller som bäst på att rekrytera två personer till den bostadssociala gruppen. En samordnare och en utredare. Tillsammans ska de arbeta med trygghet, mångfald, hyresgästaktiviteter och därtill motverka olovliga hyresförhållanden och flerboenden.

– Att man känner sig trygg och trivs i sin lägenhet och sitt bostadsområde är grunden för ett bra boende. Det bosociala arbetet handlar om att finnas på plats och arbeta förebyggande, både för att skapa gemenskap och engagemang och för att motverka brott och kriminalitet i lägenheter och bostadsområden, säger Karlskronahems marknadschef Ann Winbom i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken är att den bostadssociala gruppen ska verka ute i bostadsområdena och samverka med kommun, föreningsliv och myndigheter.

– Det bostadssociala arbetet blir en allt viktigare fråga för allmännyttan. För att vara en långsiktigt attraktiv hyresvärd måste vi arbeta aktivt med vår sociala hållbarhet, vilket den nya gruppen ger förutsättningar för, säger Björn Eliason, vd på Karlskronahem.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.