HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Katarina Prick blir ny vd för Skövdebostäder

Skövde Katarina Prick blir Skövdebostäders nya vd. Hon får jobbet för sin förmåga att lyfta personalen och coacha medarbetarna. "Skövdebostäders personal har en stor potential, men har inte tillåtits att utvecklas som man bör", säger styrelseordförande Berndt Mårtensson.
Foto: Privat
Katarina Prick blir Skövdebostäders nya vd. Hon börjar sitt jobb den 18 maj 2020.

Katarina Prick är 56 år, bor i Skövde och har de senaste åren jobbat som vd för Falbygdens energi. Hon var en av tre som var mest intressanta som ny vd för bostadsbolaget, säger Berndt Mårtensson. Katarina Prick efterträder Dan Sandén som fick sparken i maj 2019.

– Det var två män och en kvinna kvar och vi valde Katarina Prick som vi tycker passar bäst för uppdraget..

Läs ocksåKommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagasRenoveringshets Gamla fönster

Han säger att i Katarina Prick får Skövdebostäder den ledare man sökt.

– Hon har mod att stå på barrikaderna och fatta beslut, men också en stor förmåga att lyfta och coacha medarbetarna. Hon kan utveckla personalgruppen och individerna och få fler att träda fram, säger Mårtensson.

Är det en annan ledarstil än föregångaren? Dan Sandén, som fick sparken av styrelsen i våras.

Läs ocksåFrågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter?Anne-Lott Andersson är en av hyresgästerna i kvarteret Armborstet.

– Jag vill inte göra några jämförelser med den förre vd:n, men visst är det så att Katarina har en annan ledarstil, säger han.

Att ni valde en kvinna, var det någon speciell tanke med det?

– Nej, men Katarina Prick var bäst av de sökande. Hin kommer att passa utmärkt. Ett kommunalt allmännyttigt bostadsbolag ska vara kommunens verktyg för att utvecklas. Det innebär ett socialt ansvar som bygger på samarbete med andra bolag. Detta kommer att utvecklas med Katarina Prick som ledare.

Läs ocksåSälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

Hon har inte arbetat i bostadsbranschen tidigare. Har det någon betydelse?

– Skövdebostäder har så duktig personal att hon inte behöver vara expert på bostadsområdet. Det finns en stor kunskap och potential i bolaget som man kan plocka när det gäller bostäderna. Hon är den tydliga, goda ledaren som bolaget behöver. Det är viktigare.

Vad kommer hon att tjäna och vilka förmåner får hon?

– Hon får en månadslön på 117 000 kronor plus tjänstebil. Hon kommer att ha tolv månaders uppsägningstid om bolaget säger upp henne. Det är en rimlig nivå när det gäller den positionen.

Dan Sandén fick två årslöner när han tvingades lämna sitt uppdrag i maj, vilket kritiserades. Sandén hade arbetat inom Skövdebostäder i hela sitt yrkesliv, totalt 36 år, varav 20 som vd. Bernt Mårtensson säger att det avtal som Dan Sandén hade tecknades för 20 år sedan. Sådana uppsägningsavtal tecknas inte längre.

Katarina Prick bor sedan två år i Skövde, vilket är en fördel, men det har inte påverkat valet säger styrelseordförande.

– Det var absolut inte det som fällde avgörandet, men vi hade som krav att en ny vd skulle bo eller flytta till regionen. Vi ville inte ha en vd som pendlar. Hon bor dock inte i Skövdebostäder. Vi kanske kan övertala henne att ställa sig i bostadskön, säger Berndt Mårtensson. Hon får naturligtvis inte gå före andra sökanden, även om hon är vd.

Katarina Prick tillträder den 18 maj, men styrelseordförande Berndt Mårtensson hoppas att hon kanske kan träda i tjänst tidigare.

Läs också Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.