Annons

Kattägare stäms av hyresvärd

Hässleholm Husdjur kan bli dyrt för den som hyr en lägenhet. Ägaren till en fastighet i Bjärnum utanför Hässleholm har stämt en före detta hyresgäst för att dennes katter enligt värden tillåtits kissat på väggar och golv.

​Skadorna på lägenheter upptäcktes av värden i samband med att kattägaren flyttade till en annan bostad. När hyresgästen som är i 75-årsåldern hade lämnat sin lägenhet genomförde värden en besiktning.

Enligt fastighetsägaren var lägenheten obeboelig och behövde genomgå en omfattande renovering och sanering för att kunna hyras ut till en ny hyresgäst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I stämningsansökan hävdar hyresvärden att det inte gått att få kontakt med den före detta hyresgästen. Därför har fastighetsägaren valt att få frågan prövad i domstol.

Annons

Hyresvärden kräver att den förre hyresgästen och kattägaren betalar 50 000 kronor för de omkostnader som hyresvärden hittills haft för att utreda problemet.

Hyresgästen kan enligt stämningen räkna med ytterligare krav på cirka 100 000 kronor för renoveringen av lägenheten.

Annons
Läs ocksåSå återvinner du ditt fett på rätt sätt
Läs också Peter äter ute utan risk Hur grönt är det där du bor? - se hela listan Givmild värd skänker honung och äppelträd till sina hyresgäster Skabbräv och fåglar bekämpas i staden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.