Annons

Kickoff inför förhandlingarna lockade många till Gävle

Gävleborg Förtroendevalda hyresförhandlare från Gävleborg och Uppsala län samlades i Gävle i dag. Så många ville komma att Hyresgästföreningens lokaler blev för små.
Förhandlare Klas Larsson berättade bland annat om hur taxorna påverkar hyrorna. Foto: LENA MATTSSON, Ett femtiotal förtroendevalda förhandlare från Gävleborgs län och Älvkarleby och Tierps kommuner samlades i Gävle i dag. Foto: LENA MATTSSON

De drygt femtiotalet deltagarna som alla förhandlar med kommunala bolag i Gävleborg och Älvkarleby och Tierps kommuner samlades istället på Folkets hus i Gävle. 

– Intresset för att komma på konferensen var så stort att vi inte fick plats på Hyresgästföreningen vid Slottstorget utan vi fick hyra lokal ett par kvarter bort. Det blev en väldigt lyckade dag, säger förhandlingshandläggare Annelie Norman.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hon och förhandlingsledarna Owe Hellberg och Klas Larsson informerade om taxor, hyresmarknadskommittén och sedan följde gruppdiskussioner om vad som kan vara viktigt att ta med sig från förhandlingarna förra året till de förhandlingar som snart ska starta.

– Vi har inte fått in några procentkrav än så vi vet inte hur nivåerna kommer att bli i förhandlingarna men stämningen bland förhandlarna var positiv. Vi avslutade konferensen med ett rungande Nu kör vi! säger Annelie Norman.

Annons
Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.