Annons

Kindahus efterlyser fler mindre bolag på mässa

Kinda Kindahus har återigen varit i Holland på mässa för att locka nya invånare. Roger Magnusson på bolaget konstaterar att det var lyckat och undrar varför inte andra små bolag i området också söker nya hyresgäster på samma sätt.

​Kindahus har varit på emigrantmässa i Holland för andra året i rad. Syftet är att väcka intresse för Kinda kommun.

Holländare lockas att provbo i någon av Kindahus övernattningslägenheter och förhoppningen i nästa led är att de ska vilja bli Kindabor permanent.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Förra året fick vi några familjer som kom och provbodde och vi hoppas på fler intresserade, säger Roger Magnusson på Kindahus.

Annons

– Det här är ett långsiktigt arbete, säger Magnusson vidare och talar om uthållighet över flera år.

Han beskriver årets mässa som betydligt mer positiv, med större intresse, än förra året. Han frågar sig också varför inte fler små kommunägda bolag, som till exempel Ydrebostäder och Ödeshögsbostäder, deltar.

Annons
Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

– Det borde vara intressant för dem. Vi vet ju att det finns folk som vill flytta till Sverige och vi tror att Kisa ligger bra till i ett vackert område med närheten till Linköping.

Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats P-platser missbrukades - nu tvingas hyresgästerna betala De adopterar för ett vackrare bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.