Annons

Klagomål på Brudstigen i Lilla Edet

Västra Götaland Bobilen åkte till Brudstigen i Lilla Edet för att samla uppgifter inför hyresförhandlingarna. "Flera hyresgäster berättade om bristande underhåll såväl utanpå som inuti lägenheterna", säger Mia Kjellsson från Hyresgästföreningens förhandlingsenhet.

Den 15 mars inleds hyresförhandlingarna för 38 lägenheter på Brudstigen och Fuxernavägen i Lilla Edet. Fastighetsägaren Persson Hus i Vänersborg AB har genom sitt ombud Fastighetsföretagarna yrkat på en höjning på 2,8 procent. Men Hyresgästföreningen har fått signaler om missnöjda hyresgäster.

– Vi var här förra året och förstod då att flera hyresgäster tyckte att underhållet var dåligt. Därför återvänder vi hit idag. Vi vill samla in information inför hyresförhandlingen, berätta om vilka rättigheter man har som hyresgäst och skapa engagemang, säger Mia Kjellsson från Hyresgästföreningens förhandlingsenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresrätterna byggdes år 1969 ligger och ligger i sex radhuslängor i en dalgång nordost om Fuxerna kyrka. Hyresgäster som Hem & Hyra talar med anser att underhållet är eftersatt. De nämner algangripna fasader, drag från fönster, kalla golv, gamla vattenberedare och dålig ytterbelysning.

– Vi har haft flera intressanta samtal och har fått ihop rejält med information. Nu ska vi sammanställa den och lämna över den till förhandlaren Håkan Skött. Sedan tidigare hade vi 17 medlemmar i området. I dag fick vi ytterligare sju plus en kontaktperson, säger Maria Holmberg från förhandlingsenheten.

Sedan 1993 är fastigheternas ägare Persson Hus i Vänersborg AB. Ett Vänersborgsbaserat bolag som ägs och drivs av Kennet Persson. Han håller inte med om att lägenheterna är dåligt skötta.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

– Vi har genomfört löpande underhåll sedan vi tog över 1993 och att det skulle finnas ett missnöje bland hyresgästerna är inget jag har fått till mig, säger Kennet Persson.

Persson säger att fasader och staket ska tvättas till våren. Dessutom ska det takbyte, som inleddes i fjol, fortsätta så fort vädret tillåter.

– Fönstren bytte vi ut till treglas år -96-97, så att de skulle vara dragiga kan jag inte förstå.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Kennet Persson poängterar att husen byggdes 1969, med de krav på isolering och annat som fanns då. Samtidigt menar han att hyran också är relativt låg, mellan 663 och 1068 kronor per kvadratmeter och år.

Annons

– Många hyresgäster vill inte ha någon renovering. Men så fort en hyresgäst flyttar passar vi på att renovera innan nästa hyresgäst ska flytta in. Hittills har vi renoverat cirka hälften av lägenheterna, säger Kennet Persson.

 

 

Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.