Annons

Klart med hyror och evakuering i Telge Hovsjö

Södertälje Fyra procents höjning från den 1 maj. Det blev resultatet av hyresförhandlingarna i Telge Hovsjö, Södertälje.

Bolaget, som har 1 670 lägenheter, hade begärt en höjning med 6,3 procent från den 1 januari.

– I och med att höjningen i stället träder i kraft den 1 maj så blir den i praktiken mindre än hälften mot vad bolaget hade begärt utslaget på hela 2008, säger Olle Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nu är det också klart att Telge Hovsjö kommer att renovera alla fem radhusen i den länga på Kvarstavägen 59-63 där ett radhus förstördes i en brand för en tid sedan.

Annons

Den drabbade familjen evakuerades till ett annat radhus i området. De övriga fyra familjerna kommer också att evakueras i den takt andra radhus blir lediga, vilket beräknas kunna ske under de närmaste månaderna.

– Vi har gjort upp med Telge Hovsjö att familjerna ska få flyttkostnaderna betalda. När renoveringen av deras radhus är genomförd och den nya hyran där är förhandlad ska de också få välja om de vill flytta tillbaka dit eller bo kvar, säger Olle Nilsson.

Läs ocksåHyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende"Henrik From på Hyresgästföreningen tycker att hyresvärdarna, som försöker få upp hyran retroaktivt från april, agerar fult.

Exakt hur radhusen ska renoveras är ännu inte bestämt.

Annons

– Men det blir rätt omfattande med tanke på hur de här husen läcker värme. Vi kommer dock att bevaka så att det inte blir någon lyx renovering som drar upp hyran i onödan, lovar Olle Nilsson.

Läs också Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.