HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med hyror och evakuering i Telge Hovsjö

Södertälje Fyra procents höjning från den 1 maj. Det blev resultatet av hyresförhandlingarna i Telge Hovsjö, Södertälje.

Bolaget, som har 1 670 lägenheter, hade begärt en höjning med 6,3 procent från den 1 januari.

– I och med att höjningen i stället träder i kraft den 1 maj så blir den i praktiken mindre än hälften mot vad bolaget hade begärt utslaget på hela 2008, säger Olle Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Nu är det också klart att Telge Hovsjö kommer att renovera alla fem radhusen i den länga på Kvarstavägen 59-63 där ett radhus förstördes i en brand för en tid sedan.

Den drabbade familjen evakuerades till ett annat radhus i området. De övriga fyra familjerna kommer också att evakueras i den takt andra radhus blir lediga, vilket beräknas kunna ske under de närmaste månaderna.

– Vi har gjort upp med Telge Hovsjö att familjerna ska få flyttkostnaderna betalda. När renoveringen av deras radhus är genomförd och den nya hyran där är förhandlad ska de också få välja om de vill flytta tillbaka dit eller bo kvar, säger Olle Nilsson.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

Exakt hur radhusen ska renoveras är ännu inte bestämt.

– Men det blir rätt omfattande med tanke på hur de här husen läcker värme. Vi kommer dock att bevaka så att det inte blir någon lyx renovering som drar upp hyran i onödan, lovar Olle Nilsson.

Läs också Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.