HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med nya hyror i Svalöv – för två år

Svalöv Nu är den spikad. Svalövsbostäders nya hyra. Hyresuppgörelsen med Hyresgästföreningen gäller för nästa år, och året därpå.
Foto: Petra Martinsson

Nästa år höjs hyran i snitt med en procent. Det betyder att den som har en hyra på 6 500 kronor får betala 65 kronor mer i månaden. Året därpå, 2019, blir höjningen i snitt 0,95 procent.

I år har ni gjort flera tvååriga avtal, varför?
– Både för hyresgäster och bolag ger det en viss stabilitet, man vet vad som väntar. Vi är positiva om nivåerna är rätt och rimliga och vår bedömning är att dessa är det. Ibland är det bolagen som tar upp det, ibland är det vi, säger Evalena Agertoft chefsförhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Läs också12 000 lägenheter i norra Skåne får en procent i hyreshöjning

Om det är bra med tvååriga avtal, varför inte tre-fyra eller femårsavtal?
– Den bedömningen är för svår att göra. Det vet vi också av erfarenhet. Ett längre perspektiv än två år är svårt att överblicka, mycket kan hända i omvärlden.

Annons

Bakom den aktuella uppgörelsen ligger ökade kostnader, bland annat för fastighetsskötsel och försäkringar. Alla får inte samma höjning då hyrorna sätts enligt en hyressättningsmodell där lägenheters olika egenskaper och kvalitéer spelar in.

Svalövsbostäder äger cirka 1 050 lägenheter.

Annons
Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.
Läs också Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.