Annons

Klart med nya hyror i Svalöv – för två år

Svalöv Nu är den spikad. Svalövsbostäders nya hyra. Hyresuppgörelsen med Hyresgästföreningen gäller för nästa år, och året därpå.
Foto: Petra Martinsson

Nästa år höjs hyran i snitt med en procent. Det betyder att den som har en hyra på 6 500 kronor får betala 65 kronor mer i månaden. Året därpå, 2019, blir höjningen i snitt 0,95 procent.

I år har ni gjort flera tvååriga avtal, varför?
– Både för hyresgäster och bolag ger det en viss stabilitet, man vet vad som väntar. Vi är positiva om nivåerna är rätt och rimliga och vår bedömning är att dessa är det. Ibland är det bolagen som tar upp det, ibland är det vi, säger Evalena Agertoft chefsförhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Om det är bra med tvååriga avtal, varför inte tre-fyra eller femårsavtal?
– Den bedömningen är för svår att göra. Det vet vi också av erfarenhet. Ett längre perspektiv än två år är svårt att överblicka, mycket kan hända i omvärlden.

Annons

Bakom den aktuella uppgörelsen ligger ökade kostnader, bland annat för fastighetsskötsel och försäkringar. Alla får inte samma höjning då hyrorna sätts enligt en hyressättningsmodell där lägenheters olika egenskaper och kvalitéer spelar in.

Svalövsbostäder äger cirka 1 050 lägenheter.

Annons
Läs också12 000 lägenheter i norra Skåne får en procent i hyreshöjning
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.