Annons

Klart med Sandvikens hyror

Sandviken ​I dag blev de nya hyrorna hos Sandvikenhus klara. Hyrorna höjs med 2,7 procent från den 1 januari. Bostadsföretagets ursprungskrav på 4,8 procent var ett av de högsta i landet.

​Hyresgästföreningens förhandlare Mårten Gulin är nöjd med att man överhuvudtaget kommit överens med Sandvikenhus. Vägen till uppgörelsen har varit lång: först tre förhandlingsomgångar, sedan Hyresmarknadskommittén som dock skickade frågan tillbaka till parterna och därefter två nya förhandlingar.

Annons
– Det har varit strid ända in i kaklet, som simmarna säger. De har reviderat sin syn och sänkt sitt krav och vi har jämkat och till slut kom vi överens, säger Mårten Gulin.
33 allmännyttiga bostadsföretag i landet har låtit bli att höja hyrorna under 2010 och höjningen i Sandviken ligger över riksgenomsnittet.
– Nivån är hög men sett ur Sandvikens perspektiv är det trots allt okej. Det var bra att frågan tog turen till Hyresmarknadskommittén så Sandvikenhus fick se att de inte kan ta några genvägar förbi förhandlingsbordet, säger Mårten Gulin.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.