Annons

Klart med Wiksténs hyror i Boden

Boden Hyresgästföreningen meddelar att hyrorna hos Wiksténs är klara, och att den yrkade höjningen blev mer än halverad.

Wiksténs hade begärt en höjning med 4,1 procent. Men efter förhandlingarna med Hyresgästföreningen slutade det med 15 kronor per kvadratmeter och år. Det betyder för en lägenhet på 75 kvadratmeter en höjning med knappt 95 kronor i månaden.

– Vi har haft ett mycket bra förhandlingsklimat med Wiksténs, säger Roger Enbom, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I några fall blir det ytterligare några kronor per månad. Det beror på standardhöjande åtgärder. Renvägen 11, Björnvägen 1, Apelvägen 1 och 3 samt Margaretagatan 12 höjs ytterligare 25 kronor per månad då kodlås monterats. Lägenheterna på Drottninggatan 13 höjs ytterligare 4 kronor per kvadratmeter och år för installation av bredband. Höjningen på totalt 12 kronor per kvadratmeter och år kommer att tas ut under tre år. Detta är år två.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.