HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klockaren tar policy om ohyra

Östra Göinge De tar kampen mot kackerlackor och löss. Nu har de tagit fram en policy om vad som gäller när ohyran är på besök.

− Det är ju ett faktum att ohyra är ett växande problem som tycks vara här för att stanna. Nu har vi i styrelsen tagit fram en ”policy vid skadedjursförekomst vad avser kackerlackor eller vägglöss”, säger Klockarens vd Stefan Nilsson.

De senaste tre åren har Klockaren haft kackerlackor vid tre tillfällen. Löss har de inte stött på – än. Enligt Stefan Nilsson finns det inga rättsfall som visar vad som gäller mellan hyresgäst och värd när det inte går att bevisa vem som är orsaken till att ohyran finns i lägenheten. I förebyggande syfte har de därför antagit en policy om vad som gäller:

Läs också”Kraftigt” angrepp av vägglöss spreds i huset – nu kastar bostadsbolaget ut 80-årig hyresgästVägglöss i lägenhet

■ Om Anticimex inte lyckas utrota ohyran inom två månader medges evakuering av lägenhet tidigast två månader från det att ohyran vid första tillfället inrapporterats.

Annons

■ Om tillfällig eller permanent evakuering beslutas ska den avflyttande följa de anvisningar som Anticimex ger för undvikande av spridning av ohyran. Ingen ersättning medges för flyttkostnader.

■ Vid konstaterad ohyra ska övriga hyresgäster inom det antagna spridningsområdet kontaktas för egenkontroll och åläggas återrapportering till Klockaren.

Läs ocksåEllinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

■ Hyresreduktion utgår med 7,5 procent av hyran från den dag det kommer till Klockarens kännedom tills den dag Anticimex meddelar att saneringen i sin helhet är klar.

Annons

Policyn började gälla den första april i år.

Läs också Christian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad säng "De rör sig i sängar och soffor" – så blir du av med långsprötad silverfisk i lägenheten Överklagan hjälpte inte – måste flytta efter rekordstort lusangrepp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.