Annons

Knarkmenyn borta i Blombacka

Södertälje Knarkmenyn är borta och de krossade rutorna är lagade. Britt Marie Thor i Västra Blombacka är nöjd med hur Rikshem har agerat efter skandalen i Södertälje.
Foto: Kenneth Samuelsson
Britt-Marie Thor är glad över att knarkmenyn i trappuppgången är övermålad.

Solen skiner när Hem & Hyra träffar Britt Marie Thor utanför porten på Fjärilsstigen i Västra Blombacka i Södertälje.

På dörrarna till porten sitter handtag och rutorna är hela. Så såg det inte ut när vi besökte området i våras. Då levde hyresgästerna under misärliknande förhållanden med krossade rutor, sopor, trasiga lampor, dörrar utan dörrhandtag och en knarkmeny målad med stora bokstäver i trappuppgången.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Därefter agerade Rikshem med ett åtgärdspaket, bytte ut 30 trasiga rutor, lampor och tog bort klotter, för att få ordning på området.

– Det är mycket bättre nu, inte så deppigt. Även om det klottras och förstörs en del fortfarande så är Rikshem ganska snabba med att komma och fixa saker, säger Britt Marie Thor.

Annons

Hon visar upp väggen i trappuppgången där det tidigare fanns en prislista för droger målad med stora bokstäver. Nu är väggen vitmålad och ren.

Läs ocksåKnarkmeny i Rikshems trappuppgång

Rikshem håller också på att rensa ur gamla cyklar i cykelförråden.

– Det är bra att det blir lite ordning och att de tar bort cyklar som inte används, säger hon.

Men hon är inte nöjd med att en dörr saknas i korridoren som förbinder trappuppgångarna och att en dörr inte går att stänga.

Annons
Läs ocksåRikshems vd efter skandalen: Jag är uppriktigt ledsen

– Det fattas en branddörr och sedan går en dörr inte att stänga.

När Hem & Hyra mejlar Jenni Wolmestad, kommunikationsansvarig på Rikshem, så svarar hon att dörren som saknas inte är en branddörr utan en avskiljningsdörr som har vandaliserats och ska ersättas i samband med renoveringen av huset.  Dörren som inte går att stänga ska bytas ut men det har dröjt på grund av leveranstid.

Läs också Anhörig fotade vanvårdad lägenhet – nu blir hyresgästen av med kontraktet Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta Oväntad vändning - bilder på vanvårdad bostad fick ny förklaring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.