HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Knivstabostäder vill höja med tre procent

Knivsta Förra året gick Knivstabostäder ut hårt och ville höja hyrorna med sju procent. I år begär bolaget mer måttliga tre procent i höjning.

Trots det höga utgångsbudet i fjol slutade förhandlingarna med att hyrorna höjdes med 2,5 procent. En av anledningarna till att bolaget ville höja så mycket var det höga avkastningskravet som kommunen ställde på Knivstabostäder. Men i år verkar hyresförhandlingarna med Knivstabostäder bli något lugnare. 

– I år kräver Knivstabostäder tre procents höjning, vi tycker fortfarande att det är något högt med tanke på de låga kostnadsökningarna och de låga räntorna, säger Per Claesson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta"Henrik Krantz, vd AF Bostäder, och Christian Lundberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

En treprocentig hyreshöjning skulle innebära 180 kronor mer i månaden för ett hushåll som har 6000 kronor i månadshyra.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.