Annons

Knivstabostäder vill höja med tre procent

Knivsta Förra året gick Knivstabostäder ut hårt och ville höja hyrorna med sju procent. I år begär bolaget mer måttliga tre procent i höjning.

Trots det höga utgångsbudet i fjol slutade förhandlingarna med att hyrorna höjdes med 2,5 procent. En av anledningarna till att bolaget ville höja så mycket var det höga avkastningskravet som kommunen ställde på Knivstabostäder. Men i år verkar hyresförhandlingarna med Knivstabostäder bli något lugnare. 

– I år kräver Knivstabostäder tre procents höjning, vi tycker fortfarande att det är något högt med tanke på de låga kostnadsökningarna och de låga räntorna, säger Per Claesson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

En treprocentig hyreshöjning skulle innebära 180 kronor mer i månaden för ett hushåll som har 6000 kronor i månadshyra.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.