Annons

Kokainfylld fågelholk ska bevisa misstänkt svartuthyrning

Malmö Heimstaden tror att hyresgästen har flyttat utomlands i smyg. Hemma i Malmö försöker fastighetsägaren ta tillbaka mannens lägenhet. I hyresnämnden används bevis från ett oväntat håll.
I Hemistadens lägenhet fanns det knark
Foto: Polisen/Anders Paulsson

Civila poliser som arbetade mot öppen knarklangning på Möllevången lade märke till några personer som möttes upp på gatan. Något överlämnades. Två av männen försvann in i en trappuppgång.

”Mötet ser mycket misstänksamt ut och vi tolkar det som att en eventuell narkotikaförsäljning ägt rum”, skrev poliserna senare i ett PM.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Spanarna följde efter och slog senare till mot en lägenhet i huset där de hittade kokain på flera platser. I av männens mobil fanns en chatt med en känd gängkriminell som beskrev sig som hans ”chef”.

Möllevången i Malmö.

”Det är svårt att bedöma om någon bor i lägenheten, känslan är att det är en ”försäljarlägenhet” och att man enbart vistas där för att sälja narkotika”, skrev poliserna senare.

Annons

Knarktillslaget skedde våren 2020 och nu får det en uppföljning i form av en hyrestvist.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

Lägenheten som polisen spårade upp är ägs av Heimstaden. Fastighetsägaren fick under samma period flera tips om att det pågick en svartuthyrning. Det föranledde en granskning och senare en uppsägning av hyresgästen, en anhörig till den gripne langaren.

Hyresgästen har medgett att han bodde i ett land i mellanöstern under en period men förnekar att han skulle ha lämnat över kontrollen över lägenheten till någon annan. Det framgår av värdens ansökan till hyresnämnden. Mannen vill inte lämna bostaden och nu är det upp till domstolen att bestämma i frågan.

Annons
knark; kokain som polisen har beslagtagit
Fågelholken och knutorna med kokain togs i beslag av polisen. Bilderna är från förundersökningen.

Heimstaden har lagt fram dokument och uppgifters som ska bevisa att det har pågått en svartuthyrning. Tidigare i år dömdes den anhörige till hyresgästen till skyddstillsyn för narkotikabrott, efter polisens tillslag. Från domen och förundersökningen har Heimstaden hämtat hem uppgifter som nu används mot den uppsagda mannen.

  • 57 gram kokain i en fågelholk, som polisen hittade i lägenheten, med den anhöriges fingeravtryck på. Samt en dömd knarkkund och telefonchattar med honom. Bevis för att lägenheten användes för knarkhandel, enligt tingsrätten.
  • Uppgifter från huvudförhandlingen där langaren berättat att det var han som använde lägenheten under den här perioden.

Heimstaden har helgarderat sig och lagt fram en rad punkter inför hyresnämnden som ska motivera det rivna kontraktet. Svartuthyrning i sig, alternativt att hyresgästen har åsidosatt sina förpliktelser, eller att han saknar behov av hyresrätten eftersom han lämnat landet.

Läs också Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.