Annons

Kommunfastigheter söker ny vd

Eskilstuna Eskilstuna kommunfastigheter söker nu en ny vd. Bolaget har just genomgått en fusion och står inför flera stora investeringsprojekt de kommande åren.

Eskilstuna kommunfastigheters nuvarande vd Hans Georg Wahlberg har meddelat att han ska gå i pension 30 april i år. Han har varit vd för Kfast i 17 år och mycket har hunnit hända på Eskilstunas bostadsmarknad under tiden. När han tillträdde tjänsten stod enligt bolaget ungefär 800 lägenheter outhyrda, medan det i dag ofta är hundratals köande på lägenheter även i mindre centrala lägen.

Vid årsskiftet växte Kommunfastigheters verksamhet, när bolaget fusionerades med Torshälla fastigheter och Eskilstuna bad. Samtidigt försvann vd-tjänsterna för de två bolagen som nu har blivit en del av Kommunfastigheter. Torbjörn Bergvall som var vd för Eskilstuna bad är numera affärsområdeschef för badverksamheten och Monica Hed Johansson som var vd för Torshälla fastigheter har gått vidare till en tjänst som bygg- och teknikchef på Kommunfastigheter och ingår där i ledningsgruppen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har Monica Hed Johansson och Torbjörn Bergvall visat intresse för vd-tjänsten i Kfast?

Annons

– Vi har överhuvudtaget inte diskuterat det ännu, så det kan man inte säga. Tjänsten är inte utannonserad ännu, säger Bertil Andersson (M), styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter.

Vilka egenskaper vill ni se hos den nya vd:n?

Läs ocksåHär är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkasBildkollage med en ryggtavla i blå jacka och röd stickad mössa. En husfasad med balkonger och ett förstoringsglas i vilket man ser fingrar som håller en penna och skriver på ett andrahandsavtal.

– Det är det vi ska börja titta på nu så att vi kan sammanställa en kravlista. Vi har ett tidsperspektiv på fem till sju år och står inför flera ganska stora investeringsprojekt. Omkring två till tre miljarder ska investeras i nyproduktion och utveckling av befintliga fastigheter de närmaste fem–sex åren, säger Bertil Andersson.

Annons

Kommunfastigheter kommer att ta hjälp av en rekryteringsfirma.

Läs också Skador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgäster Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.