Annons

Kompisboende påbörjat i Karlstad

Karlstad I går inleddes byggprocessen för att ge 88 studenter boende i Campusområdet i Karlstad. Det är det unika projektet "Vännerhem" som blivit verklighet.

I går togs det första symboliska sågtaget för konceptet ”Vännerhem” som Karlstads bostads AB, KBAB, och byggföretaget Moelven Byggmodul står bakom. Och som de hoppas att fler bostadsbolag får upp ögonen för.

Hem & Hyra har tidigare berättat om konceptet som går ut på att pressa ner hyrorna genom att hitta nya, billigare sätt att bygga samt – och framförallt – att två personer bor tillsammans.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det innebär att kök och badrum delas mellan två hyresgäster – som i övrigt har ett varsitt rum och varsitt hyreskontrakt. På så sätt kan hyran hållas nere.

Annons

Det är tre stycken femvåningshus med trästomme i moduler som uppförs och de ska ge boende åt 88 studenter. I bottenplan kommer det finnas förenings- och butikslokaler samt övernattningsrum.

Inflyttning beräknas till hösten. Hyran hoppas man kunna bli runt 6 000 kronor – alltså 3 000 per person.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

Husen är de första som byggs enligt konceptet Vännerhem. KBAB:s samarbetspartner i utveklingsarbetet, Moelven Byggmodul, beviljades innovationsstöd på 1,5 miljoner kronor från Boverket i höstas.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.