Annons

Kompromiss i hyresstriden på Möllevången

Malmö Hyresnämnden har sagt sitt. Hyrorna för de tre berörda hyresgästerna på Möllevången höjs med mellan 2,3 och 5,4 procent.

Striden kring hyrorna i hyresvärden Elly Berggrens hus i korsningen Falsterbogatan / Kristianstadsgatan är över. Elly Berggren hade begärt hyreshöjningar på upp till 16 procent för ett antal av husets hyresgäster. Hyresnämnden har nu beslutat efter besiktning på plats att godkänna en höjning med upp till 5,4 procent från den 1 april i år. 

Som Hem & Hyra tidigare berättat började hyresstriden redan 2008 när ett antal hyresgäster i huset krävde sänkta hyror. Efter besiktning valde då hyresnämnden att sänka hyrorna med mellan 2,5 och 11 procent. År 2012 var det dags igen. Elly Berggren begärde åter en hyresjustering men förlorade i nämnden efter ytterligare en besikning från nämndens ledamöter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen, är besviken över utgången. Hyresgästföreningen och de boende hade bara velat godkänna en höjning med 1,4 procent, samma nivå som man kommit överens med MKB om för 2014.

Annons

– Jag tycker inte detta är rimligt att hyresvärden skulle få mer, hon kunde inte visa att det gjorts några standardhöjande åtgärder i huset sedan förra prövningen, säger han.

Elly Berggren är också missnöjd. Hon menar att hyresnämnden inte tagit tillräcklig hänsyn till standarden och skötseln av hennes fastighet.  

Annons
Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks

– Det här är ett medlingsbud kan man gott säga. Nu är det andra som betalar högre hyra i huset. Men det får väl vara så, de får bo billigt den tid de bor kvar, säger hon.

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.