HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kontor blir bostäder i Skäggetorp

Linköping Skäggetorps centrum i Linköping kan byggas om till lägenheter. Fastighetsägaren Willhem vill göra om kontorslokaler till 100-120 nya bostäder.
Foto: Jenny Knutsson
Skäggetorp centrum. Här kan ett hundratal nya lägenheter bli verklighet.

När centrumhuset i Skäggetorp var nybyggt användes stora delar av det som hotell. Enligt Peter Särud, fastighetschef hos Willhem, bör det därför vara förhållandevis enkelt att bygga om till lägenheter, även om lokalerna under senare år använts till kontorsverksamhet.

– Det här är ett långsiktigt projekt som också kräver en planändring. Vår förhoppning är att kunna påbörja omdaningen om ungefär två år, säger Peter Särud.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Linköpings kommun arbetar med ett planprogram för hela Skäggetorp och det finns fler tankar om hur området kan förtätas.

– Det här huset är en viktig del av Skäggetorp, eftersom det är det första man ser när man närmar sig centrum och det är många som förknippar huset med området, säger Peter Särud.

Annons

Han berättar att i nya planprogrammet för Skäggetorp finns det förslag kring ny infartsväg till området så att Tornbyvägens trafik leds direkt in till Skäggetorp centrum.

Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Själva byggnaden ska få en ny fasad och eventuellt ytterligare ett våningsplan.

– Vi tänker oss i första hand små bostäder. Lägenheter som kan vara unga människors första egna hem när de flyttar hemifrån. Vi vet att det finns många i både Skäggetorp och övriga Linköping som vill flytta hemifrån men som har svårt att göra det eftersom det inte finns några passande lägenheter.

Annons

– Vi planerar för att låta ena halvan av huset vara lägenheter och andra halvan även i fortsättningen fungera för kontorsverksamhet.

Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

Om planerna går i lås räknar Willhem med att mellan 100 och 120 nya lägenheter kan skapas.

Läs också Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.