Annons

Efter den blodiga attacken – nu rivs kontraktet: ”En lättnad att hon inte kommer tillbaka”

Malmö Hon dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att oprovocerat ha knivhuggit sin granne, som var nära att dö. Nu förlorar kvinnan hyreskontraktet, men hon håller fast vid sin version att det var hon som blev överfallen.
Foto: Privat

Kvinnan kom utan förvarning utrusande från sin lägenhet med olika tillhyggen: kniv och hammare och attackerade grannen Cohnny Jeppsson. Han kunde inte värja sig. När han låg blödande på trapphusets golv trodde han att han skulle dö.
– Enda anledningen till att jag lever är att en granne slog larm, har han tidigare sagt till Hem & Hyra.

Nu tvingas kvinnan att lämna sin lägenhet – för gott.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter den brutala attacken, som polisen senare beskrev som ett blodbad, var Cohnny Jeppsson sjukskriven under lång tid. Kvinnan dömdes i slutet av sommaren för mordförsök till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Angreppet var så våldsamt att kniven gick sönder och en bit av den senare hittades inne Cohnnys öra under en operation. När han nu får höra att kvinnans hyreskontrakt är rivet, efter ett beslut i hyresnämnden, är han lättad.

– Jag kan lägga det här bakom mig nu. Det är ett stängt kapitel, säger Cohnny Jeppsson.

Annons
Läs ocksåSå spred mannen skräck i hyreshuset: ”Era sinnessjuka parasiter”Rädd granne i hyreshus.

Senast vi pratade ville du inte bo kvar i huset.
– Så känner jag inte nu. Jag bor kvar. Och det är lättare nu när jag vet att hon inte kommer tillbaka, säger han.

Bild från hyresnämnden och ett blodigt trapphus.

Grannarna slog larm till hyresvärden

Redan innan överfallet på Cohnny Jeppsson hade kvinnan under lång tid satt skräck i trapphuset. Grannarna i hyresfastigheten på Kirseberg slog gång på gång larm till värden. I ett mejl till hyresvärden berättade en av grannarna om sömnproblem till följd av skrik och gråt från kvinnans lägenhet. Värden borde varna kvinnan och dessutom behövde hon få hjälp, menade den grannen i mejlet.

Hyresvärden bad störningsjouren hålla uppsikt över kvinnans lägenhet men i övrigt hände inget mer. Först efter den blodiga attacken sade hyresvärden upp kvinnan. Och nu har hyresnämndens prövat fallet. De går på hyresvärdens linje. Kvinnan har förverkat sin rätt att bo kvar och är in

Annons

te välkommen tillbaka till huset mer. Nämnden menar att överfallet är så pass allvarligt.

Kvinnan förde under förhandlingen i nämnden fram att det var hon som i själva verket blev attackerad och att det var hyresvärden som hade iscensatt hela händelsen. Men det är inte något som nämnden lägger någon vikt vid.

Läs ocksåEfter den blodiga attacken på grannen - nu döms hyresgästen för mordförsökBild från hyresnämnden och ett blodigt trapphus.

Hem & Hyra har i artikelserien ”För sjuk för ett hem” beskrivit hur många hyresgäster som lider av psykisk ohälsa vräks för att de till exempel stör grannar, vanvårdar lägenheten eller inte betalar hyran. Omkring 2 000 personer är i dag hemlösa på grund av psykisk ohälsa.

Läs också Han höggs ned i trapphuset: ”Jag trodde att jag skulle dö” Samlade tonvis med tidningar från golv till tak - nu kan hyresgästen förlora sitt hem Rasar mot avgift på boendestöd: "Drabbar de svagaste"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.