HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kostsam turbulens i Nora

Nora ​Prislappen för omorganisationen av Norabostäder börjar kunna anas. Närmare två miljoner kronor. Det är kostnader för avgångsvederlag, extra revisioner, advokatkostnader, rekryteringar och skadestånd.

Hem & Hyra har begärt ut alla fakturor och kvitton som kan kopplas till den omorganisationen som den borgliga koalitionen beslutat att göra eftersom man ansåg att Norabostäder läckte pengar.

Den största enskilda kostnaden, en miljon kronor, är avgångsvederlaget till den vd som hoppade av under våren 2011.

Läs ocksåNora lättar på borgensavgiften
Alla fakturor har ännu inte kommit in, men nu är prislappen uppe i närmare två miljoner kronor.
Bland annat har inte Geihammar Management slutfakturerat ännu.  Rapporten hamnar för närvarande på 160 000 kronor och ligger till grund för beslutet att omorganisera bolaget.

 
Bland förslagen i den kritiserade rapporten fanns bland annat höjda hyror, utförsäljning av lägenheter samt att hela Norabostäders personal skulle sägas upp – för att sedan få söka om sina tjänster.
Konflikten mellan de anställda på Norabostäder och den borgerliga koalitionen om hur bolaget skulle styras, ledde till att flera chefer hoppade av sina tjänster. Och även om inte alla chefer ens börjat tillsättas ser man att det är en stor utgiftspost. Nästan 300 000 kronor.

Bland kvittona som handlar om rekrytering, finns bland annat ett från Maria Langs krog i Nora för 2 143 kronor. Två av dryckerna som serverades och som fakturerats på Norabostäders konto var alkoholhaltiga. Bolaget har en policy som säger att sprit inte ska betalas av Norabostäder.

Med vid middagen var bland andra dåvarande ordförande i Norabostäder Eija Ahonen (M), nuvarande ordförande Jan Rylander (Norapartiet), samt ordföranden för Nora utvecklingsbolag: Christer Stromberg (Np).
Men den post som kostat mest hittills, är själva omorganisationen. Konsulter för extra revision, advokater, rapporter har kostat närmare 580 000 kronor.
 

 

Läs också Norabostäders hyra klar De representerar för dina hyrespengar Hyrorna i Nora klara Borgerligt styre öppnar för S-ordförande i Nora

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.