HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kraftigt minskad vinst för Ystadbostäder

Ystad Ystadbostäder gjorde en vinst på knappt 1,6 miljoner kronor förra året. Det framgår av bolagets årsredovisning.

Alldeles för lågt, konstaterar vd:n Toste Clementsson i sitt förord. ”Kostnaderna för fastighetsskötsel, reparationer och underhåll har ökat mycket och bolaget har inte lyckats få gehör för detta i hyresförhandlingarna”, skriver han.

Det dåliga resultatet innebär att bolaget inte lyckas leva upp till vinstkravet på 4,2 miljoner kronor från ägaren, Ystad kommun. Men den ekonomiska stabiliteten, den så kallade soliditeten, har samtidigt ökat till 19,9 procent.  

Annons
Läs ocksåMinussiffror för tre av länets allmännyttor

Resultatet ligger långt från rekordvinsten 2011 på drygt 30 miljoner kronor. Orsaken till den stora vinsten var en försäljning av 69 lägenheter på Ardennergatan till HP Holding. I sitt förord skriver Toste Clementson att det kan bli aktuellt att sälja fler fastigheter framöver för att finansiera de nybyggen som är planerade. De kommande åtta åren räknar bolaget med att bygga närmare 400 lägenheter.

 

Annons
Läs också Nytt tungt år för Jämtlands allmännytta Kopparstaden tjänar mest - minus för tre bolag Kämpigt för de små allmännyttorna i Värmland EHB lönsammast i länet - Älvkarlebyhus tål stryk

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.