HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krav på höjda hyror i Götene och Lidköping

Götene De kommunala bostadsbolagen i Götene och Lidköping kräver hyreshöjning på 2,1 respektive 1,8 procent. Allt för högt med tanke på låg ränta och inflation, anser Hyresgästföreningen.
Foto: Minna Ulin
AB Bostäder i Lidköping har omkring 2 200 lägenheter och vill nu höja hyran med i genomsnitt 1,8 procent.

Hittills har sex Västsvenska allmännyttiga bostadsbolag yrkat på höjd hyra för sina hyresgäster. De två senaste kommer från Götene och Lidköping. För hyresgästerna i Götenebostäders 383 lägenheter vill värden höja hyran med, i genomsnitt, 2,1 procent. Medan AB Bostäder i Lidköping, med sina omkring 2 200 lägenheter, vill ha en hyreshöjning på 1,8 procent. Båda bolagen hänvisar till ökade kostnader som motiv för höjningen. 

Från Hyresgästföreningens sida anser man att de båda höjningarna är onödigt höga.

Läs ocksåStödet som ger miljonärer lägre hyra – så spenderades statens bostadsmiljarderAmanda Nielsen Johansson framför kvarteret Mars i Trollhättan.

– Det går bra för svenska fastighetsägare nu, med extremt låg ränta och inflation. Det sänker bolagens kostnader. Det måste komma hyresgästerna till del i form av låga hyreshöjningar, säger Håkan Skött, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

I morgon startar förhandlingen i Lidköping. Måndagen den 14 november är det Götenes tur. 

LÄS MER:

Läs ocksåSommarlov med bad, sol och mattelektioner

Hela länslistan: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2017

Läs också Kraftig kritik mot Uppsalahems yrkande: "närmast obegripligt" Hyrorna klara för 404 lägenheter i Götene Skolade till värdar på hemmaplan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.