HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Krav på höjda hyror i Kungsbacka

Kungsbacka Pandemin har fått Hyresgästföreningen att kräva frysta hyror nästa år. Men nu vill både kommunala och privata värdar i Kungsbacka höja hyrorna.
Foto: Minna Ulin

Hyresförhandlingar pågår med Kungsbackas kommunala bostadsbolag Eksta.

Dessutom har förhandlingar inletts med privatvärdar i Kungsbacka och Härryda som företräds av RCB Fastighetsutveckling.

Läs ocksåGatuprotest mot allmännyttans krav i GöteborgOla Terlegård och Catherine Holt är med och arrangerar en protest i Göteborg mot att de kommunala bostadsbolagen kräver att få höja hyran med 6,8 procent.

Det berättar Hyresgästföreningen i brev som kommit till medlemmarna i dag.

Enligt breven kräver RCB:s värdar att få höja sina hyror med mellan 2 och 2,6 procent från nyår. Eksta har inte preciserat sina krav än, men vill också höja från och med 1 januari.

Hyresgästföreningen i Västra Sverige har tidigare gått ut och krävt frysta hyror.

Annons
Läs ocksåTvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år5 500 hushåll som bor hos Varbergs Bostad får vänta på besked om årets hyreshöjning. Nu riskerar de att få betala en retroaktiv höjning från och med 1 april.

Anledningen är coronapandemin och många hyresgästers ansträngda ekonomi.

Samtidigt menar Hyresgästföreningen att fastighetsägarna hittills gått ganska skadelösa genom krisen. Många bostadsbolag har haft lägre utgifter än planerat eftersom underhållsåtgärder fått skjutas upp.

– Är det något år det inte finns utrymme för hyreshöjningar så är det nu, säger Carl-Johan Bergström, förhandlingschef på Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2023 – hela listan

LÄS MER:

Annons

Här är värdarna i Halland som vill höja hyran 2021 – hela listan

Så förhandlas din hyra

Så kan du själv påverka hyresförhandlingen

Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.