Annons

Krav på omedelbara åtgärder i Majorna

Göteborg En värd i Majorna har en vecka på sig att ordna fungerande belysning i trapphuset så att postutdelningen kan återupptas. Annars hotar vite om 15 000 kronor.

Sedan en tid har de boende i en fastighet i Majorna inte fått någon post hem till brevlådan. Orsaken är att postutdelningen stoppats i brist på fungerande belysning i trapphuset och på gården.

Men nu tvingas fastighetsägaren, kommanditbolaget Signalen, att fixa lamporna med omedelbar verkan. Om problemet inte är åtgärdat senast om en vecka måste värden betala vite om 15 000 kronor, enligt ett beslut i hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastighetsägaren ska också forsla bort skräp, samt installera en ordentlig elspis i en av husets lägenheter. Där slutade gasspisen fungera redan för två år sedan då stadsgasen stängdes av.

Annons

Hyresvärden ska ha löst problemet genom att sätta dit två elektriska kokplattor i stället. Men hyresgästen fick själv ordna förlängningssladd för att kunna laga mat, eftersom det inte fanns något eluttag i närheten.

För att slippa straffavgiften ska värden nu ordna en ny spis senast 12 december. Hyresgästen ska samtidigt få hjälp att åtgärda balkongdörren och förebygga att duvor bygger bo ute på balkongen.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Fastighetsägaren har varken närvarat vid hyresnämndens sammanträde eller på annat sätt velat kommentera sakfrågan.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.