HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Krav på omedelbara åtgärder i Majorna

Göteborg En värd i Majorna har en vecka på sig att ordna fungerande belysning i trapphuset så att postutdelningen kan återupptas. Annars hotar vite om 15 000 kronor.

Sedan en tid har de boende i en fastighet i Majorna inte fått någon post hem till brevlådan. Orsaken är att postutdelningen stoppats i brist på fungerande belysning i trapphuset och på gården.

Men nu tvingas fastighetsägaren, kommanditbolaget Signalen, att fixa lamporna med omedelbar verkan. Om problemet inte är åtgärdat senast om en vecka måste värden betala vite om 15 000 kronor, enligt ett beslut i hyresnämnden.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Fastighetsägaren ska också forsla bort skräp, samt installera en ordentlig elspis i en av husets lägenheter. Där slutade gasspisen fungera redan för två år sedan då stadsgasen stängdes av.

Annons

Hyresvärden ska ha löst problemet genom att sätta dit två elektriska kokplattor i stället. Men hyresgästen fick själv ordna förlängningssladd för att kunna laga mat, eftersom det inte fanns något eluttag i närheten.

För att slippa straffavgiften ska värden nu ordna en ny spis senast 12 december. Hyresgästen ska samtidigt få hjälp att åtgärda balkongdörren och förebygga att duvor bygger bo ute på balkongen.

Annons
Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka

Fastighetsägaren har varken närvarat vid hyresnämndens sammanträde eller på annat sätt velat kommentera sakfrågan.

Läs också Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.